Értékelési, moderálási szabályzat

A www.ajandekjatek.hu webáruház üzemeltetője, az Ajándék-Játék Webáruház Kft. b(székhelye: 1139 Budapest, Béke tér 7. fszt. 2.; cégjegyzékszám: 01-09-302071; adószám: 26104001-2-41, email elérhetőség: info@ajandekjatek.hu) a webáruházban lehetővé teszi vásárlóinak a megvásárolt termék(ek) és a webáruház értékelését, amelyeket az értékelés megtörténtét követően elhelyez a weboldalán.


1. A www.ajandekjatek.hu webáruházban a vásárlást követően lehetőség van a megvásárolt termék(ek), illetve a webáruház értékelésére minden vásárló számára, tehát mind a regisztrált, vásárlói fiókkal rendelkező vásárlók, mind a vendégvásárlók számára.


2. A csomag teljesítését követő 7. napon a www.ajandekjatek.hu webáruház egy termék értékelést kérő e-mailt küld a vásárló e-mail címére, melyben szerepel a megrendelésében szereplő összes termék és azok linkje. A linkekre kattintva lehetősége van az átvett termékeket értékelni.


A webáruház értékelésére az arukereso.hu küld a rendelést követő 10. napon egy értékelést kérő e-mailt a vásárló e-mail címére.


3. A vásárlás értékelésre felhívó e-mail-ben található linkre kattintva a vásárló egy értékelő oldalra jut, ahol a megvásárolt terméket lehet 1-5 csillaggal számszerűleg értékelni, illetve a termékekhez szöveges termék véleményt írni, majd a kész értékelést elküldeni.

Az értékelés sikeres beküldéséhez legalább egy terméket számszerűleg értékelni kell! A szöveges értékelésnél rövid szöveggel lehet a megvásárolt terméket értékelni, de itt is lehetőség van a vásárlás folyamatát és az az igénybe vett szolgáltatásokat is értékelni.


4. Az árukereső weboldalán leadott értékelések automatikusan megjelennek az árukereső oldalán, és a Megbízható bolt programjuk segítségével automatikusan felkerülnek a www.ajandekjatek.hu weboldalra is.


A webáruházon keresztül beküldött szöveges értékelések tartalmát az adminisztrátorok 7 munkanapon belül ellenőrzik és esetenként moderálják, illetve aktiválják vagy inaktiválják. Az értékelés ezt követően azonnal megjelenik az értékelt terméknél. 


Moderálás esetén a szöveges értékelés tartalmát a moderátorok nem módosítják, kizárólag a helyesírási és elütésből származó hibákat javítják. Inaktiválás esetén mind a szöveges értékelés, mind a számszerű, csillagos értékelés inaktiválásra kerül. A számszerű, csillagos értékelések megjelenéséhez is moderátori jóváhagyás szükséges.


Ezeket az értékeléseket azok milyenségétől függően megjelenítjük a weboldalon. Az adminisztrátorok a szöveges értékelésnél a feltöltött tartalmat vizsgálva az alábbi
esetekben inaktiválják az értékelést:
 a tartalom jogszabályba ütközik, vagy jogellenes tevékenységet hirdet;
 bűncselekményt vagy szabálysértést valósít meg;
 jóerkölcsbe ütközik vagy sérti a vonatkozó etikai normákat;
 jogellenes, vagy jogellenes magatartással kapcsolatos, vagy jó erkölcsbe ütköző
cselekményre hív fel vagy arra buzdít;
 mások jogát vagy jogos érdekét sérti, így különösen, ha védjegyoltalomba ütközik, ha
szellemi alkotáshoz fűződő jogok illetve egyéb szerzői és szomszédos, illetve
személyhez fűződő jogok sérelmét okozza vagy okozhatja;
 megtévesztő információt tartalmaz;
 harmadik fél irányában gazdasági, politikai reklámot tartalmaz;
 harmadik fél weboldalára mutató linket tartalmaz;
 az Ajándék-Játék Webáruház Kft. gazdasági érdekeivel súlyosan ellentétes;
 olyan panaszt tartalmaz, amelyről előzetesen nem érkezett visszajelzés;
 a Ajándék-Játék Webáruház Kft. azt az általa képviselt etikai erkölcsi alapelvekkel
ellentétesnek tartja;
 vagy a fentiek gyanúja felmerülhet.


5. A beküldött értékelések minden esetben az értékelt termék mellett megtalálhatóak, ahol alapesetben látszik az értékelések száma és az értékelések számtani átlaga számokkal és csillag piktogramokkal megjelenítve.


További információkhoz a „Vélemények” fülre kattintva jut a felhasználó, ahol időrendi sorrendben tudja áttekinteni az összes értékelést, az egyes értékelések pontszámát, az értékelő nevét, amennyiben az értékelés leadásakor kitöltötte a „név” mezőt, vásárlói státuszát, a szöveges értékelésben leírtakat és az értékelés dátumát, illetve ellenőrizheti, hogy az értékelés vendég értékelőtől jött vagy igazolt vásárlótól.


6. A sikeres értékelést követően az ajandekjatek.hu regisztrált tagjai számára az értékelésért köszönetképpen 500 Ft értékű kupont küld ki e-mailben a megadott e-mail címre. Ez csak abban az esetben lehetséges, amennyiben a vásárló az értékelés leadásakor beírja a rendelésazonosítóját, amelyet a rendelés értékelésére felkérő e mail tartalmaz. A rendelésszámot töröljük a rendelés értékeléséből aktiváláskor. Egy vásárló egy rendelésben szereplő termékekért egyszer kaphatja meg a kupont.


7. A sikeresen beküldött és megjelent értékelések későbbi törlését kezdeményezni csak e- mailben az értékeléshez használt e-mail címről küldött írásos kéréssel lehetséges. A webáruház adminisztrátorai a kérés vizsgálata után döntenek az értékelés inaktiválásáról. 

8. Az értékelést beküldő beleegyezik, hogy névvel ellátott értékelését a webáruház marketing tevékenysége során felhasználja, azokat a különböző social media oldalain megjelenítse.