Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Miért rajongunk a "haszontalan" kütyükért?

Miért rajongunk a "haszontalan" kütyükért? Ugye te is találkoztál már olyan kütyükkel, amikre ránézésre azt mondtad: "Ez jó valamire egyáltalán?" De tudod mit? Hidd el, nem vagy egyedül ezzel a kérdéssel. Az emberek imádják a haszontalannak tűnő cuccokat, mintha bűvöletbe estek volna egy misztikus vonzalom által. De vajon miért? Gondolkoztál már azon, hogy miért vágyunk a "szükségtelenre"? Gyere, beszélgessünk erről egy kicsit!
  1. A "Csak mert jó érzés" faktor: Miért rendelünk meg egy hatalmas plüss lámát az interneten? Vagy miért gyűjtjük az összes elérhető színben a golyóstollakat, amiket sosem fogunk használni? Az ilyen dolgok mögött gyakran a boldogság és öröm keresése húzódik meg. Ezek a tárgyak ugyan talán haszontalanok, de boldoggá tesznek minket, és néha ez elég ok arra, hogy megszerezzük őket.

  2. Az "Egyedülálló és különleges vagyok" érzés: Mindannyian szeretjük, ha kicsit kitűnhetünk a tömegből. Egy nehezen megmagyarázható, csillogó, világító dolog a polcunkon vagy az asztalunkon mindenképpen fel fogja hívni mások figyelmét. Valahogy azt sugallja, hogy valami különlegeset és egyedülállót tartunk a kezünkben.

  3. Vágyunk az újdonságra: Az emberek kíváncsi lények. Szeretjük felfedezni az új dolgokat, még akkor is, ha nincs értelmes célja. Egy olyan eszköz vagy kütyü, amit még soha nem láttunk, azonnal felkelti a kíváncsiságunkat. Lehet, hogy a használata közben nem sok értelme van, de a felfedezés öröme önmagában elég ok lehet az örömünkre.

  4. A "Talán egy nap jól jöhet" elgondolás: "Ez az automata banánhámozó még hasznos lehet valamikor!" Valószínűleg sosem fogod használni, és valószínűleg sosem lesz rá szükséged, de mégis ott áll a fiókban, mint egy kis reményfény arra az esetre, ha mégis előbukkan egy olyan pillanat az életben, amikor megkönnyíti majd a dolgod.

  5. Vicces és szórakoztató faktor: Vessünk egy pillantást a vízszintesen ugráló robotkirályra vagy a szelfikészítő teáskannára! Ezek a dolgok talán nem hasznosak, de egy jó nevetésre mindenképpen jók. Sokszor nem is az eszköz használata, hanem a vele való interakció miatt imádjuk őket.

Mit tehetsz, ha te is szeretnél belevetni magad a haszontalan kütyük világába?

  • Korlátozott kontroll: Szánj egy kis részét a havi költekezésednek erre a "szórakozásra", de tartsd szem előtt, hogy ne csússzon ki a kezedből az irányítás.

  • Tarts mértéket: Lehet, hogy egy újabb okos karkötő is jól mutatna a már meglévő mellett, de vajon tényleg szükséged van rá?

  • Öröm tudatosan: Ha valóban boldogságot és mosolyt hoznak a haszontalan dolgok, miért ne vásárolnád meg őket? Csak emlékezz arra, hogy az igazi boldogság belülről jön, nem pedig a fiókod mélyéről.

Nos, remélem, hogy most már kicsit világosabb lett számodra, miért imádjuk azokat a haszontalan kütyüket. Talán egy kicsit jobban megértjük önmagunkat és másokat is. Végül is az élet rövid, és ha egy világító, pittyegő, színes kis dolog tud boldogabbá tenni, miért ne adjunk neki esélyt?

Legyen sok boldogságod és egy rakás vicces, "haszontalan" kütyüd, amikkel mosolyt csalhatsz a mindennapokba!


 

Keresés